Ten men two minuten

Ten man two minutes
Ten man two minutes
Ten man two minutes
Ten man two minutes
Ten man two minutes
previous arrow
next arrow

2015

Wekelijks komt er op het Malieveld een wisselende groep kunstenaars bijeen die, in de luwte van de openbare ruimte, op een veelal drassig veld, experimenten uitvoeren. Ondanks een bepaling uit 1576 die het bouwen op deze grond verbiedt neemt een plattegrond van het caisson uit Ouwerkerk regelmatig zijn plek in op de groene, lege vlakte tegen het wisselende décor van activiteiten. Net voor kerst werd het Staatscircus van Moskou opgebouwd. Mannen waren druk bezig met inmeten en het aanbrengen van palen voor het bevestigen van de touwen. Ik zocht een geschikte plek om mijn plattegrond te laten verweven met de uitgezette lijnen van de circustent. Tijdens het uitleggen van de plattegrond bedacht ik dat deze werkmannen figuranten in mijn experiment zouden kunnen worden. Ik leende van de opzichter 10 man voor 2 minuten. De mannen werden van hun werk gehaald en nadat ik ze op hun posities had gebracht werd, heel precies, het keperband opgetild en met klein beetje spanning op de plattegrond op ooghoogte gebracht, daarna voorzichtig weer neergelegd, precies zoals ik het wilde hebben.

Keperband, 10 mannen

Onderdeel van project ‘Balanceren tussen Zoet en Zout’